SDU-kongressens anonyma näthat – ”Åt helvete med Vinge”

  • Lördag 29 nov 2014 2014-11-29
E-post 20

UPPSALA Just nu pågår SDU-kongressen där maktkampen mellan Gustav Kasselstrand och utmanaren Henrik Vinge ska avgöras. Nu börjar känslorna bli heta och personer i kongresslokalen psykar varandra genom att döpa om sitt wifi. – Åt helvete med Vinge, har någon skrivit.

Tidigare i veckan undersökte Nyheter Idag hur bilden såg ut på Facebook. Då hade vi räknat antalet gillningar från delegater för respektive kandidat och den undersökningen visade att Vinge har ett övertag. Men det är långt ifrån säkert att det blir utfallet av dagens maktkamp. Vad som däremot är säkert är att känslorna är heta då nuvarande ordförande Gustav Kasselstrand utmanas om makten i SDU.

Psykar motståndare via wifi

Nu kan Nyheter Idag avslöja wifi-näthat på SDU-kongressen. Några personer i lokalen har döpt om sina datorer eller mobiltelefoner i nätet. Det är ett sätt att ge ut ett meddelande i lokalen och samtidigt vara anonym. I ett wifi-namn får utmanaren om ordförandeposten Henrik Vinge en känga.

– Åt helvete med Vinge, har någon döpt sin wifi-enhet.

En annan wifi-enhet har också ett meddelande till de andra i lokalen. Det meddelandet hänvisar till en motion som flera personer har lagt inför kongressen.

– Avskaffa ekologiska floskler, har en annan wifi-enhet döpts till.

Nyheter Idag kommer bevaka kongressen under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag