Se: Dansk komiker gör narr av PK-Sveriges Emil i Lönneberga

Foto: Faksimil Facebook
  • Lördag 6 okt 2018 2018-10-06
E-post 1897

DANMARK Den danske komikern Jonatan Spang fortsätter att driva med sitt politiskt korrekta grannland. Den här gången har han gjort en uppdaterad version av Emil i Lönneberga – som klagar på sin fars toxiska maskulinitet.

Jonatan Spang har flera gånger fått Danmark att skratta åt Sveriges politiska korrekthet, bland annat med en sketch om Socialstyrelsens uppmärksammade broschyr ”Information till dig som är gift med ett barn”. Även TV-serien ”Bron” har Spang skojat med.

Nu tar han sig an Emil i Lönneberga med en sketch som tolkar Astrid Lindgrens folkkära figur utifrån ett modernt, svenskt perspektiv. Här säger Emil att han skräms av sin fars toxiska maskulinitet, och att han bara vill vara ifred i sitt ”safe space” snickeboa.

Han säger också att han inte vill kallas Emil i Lönneberga längre, eftersom han inte är bunden till någon särskild plats. Istället ska han nu kallas ”människa från ställe”.

Se hela sketchen här:

 

Här kan du se ”Bron”-parodin:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag