Se de nya satellitbilderna från rekordbranden

  • Onsdag 6 aug 2014 2014-08-06
E-post

VÄSTMANLAND Här är de nya satellitbilderna över rekordbranden som rasar i skogarna utanför Sala. På en av bilderna syns tydligt hur brandröken sträcker sig i nordvästlig riktning långt in i Dalarna. En annan bild visar var det brinner samt vilka områden där branden härjat.

Det är företaget Metria som bearbetat och publicerar bilderna. I tre unika bilder ser vi området där branden härjar i Västmanland, tagna av satelliten Landsat 8. Satelliten ingår i det såkallade ”Landsatprogrammet” som är till just för att kartlägga jordklotet och används ofta för att fotografera exempelvis naturkatastrofer.

Brandkåren har kämpat hela natten

Det brinner fortfarande i området väster om Sala och än har inga rapporter kommit om att branden ska vara helt under kontroll. Under gårdagen rapporterade flera medier att samhället Norberg inte behövde evakueras, men bilden var fortfarande att läget snabbt skulle kunna ändras. På satellitbilderna syns stora områden som fortfarande pyr efter rekordbranden, något som också bekräftas av räddningstjänsten.

– Vi har haft mycket glödbränder, säger Roger Seusing, insatsledare vid Norberg brandstation till Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag