Se klippet med den unga pojkens frontalangrepp på Barack Obama

Den unge agitatören CJ Pearson. Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 24 feb 2015 2015-02-24
E-post 128

USA En ung amerikansk agitator har blivit vida känd över en natt för sin tunga kritik mot Barack Obama på Youtube. – Jag vill inte vara politiskt korrekt, jag bryr mig inte om att vara politiskt korrekt längre.

12-årige CJ Pearson har på bara ett par dagar blivit en internetsensation i USA. I en tre minuter lång video går den unge amerikanen till frontalangrepp på USA:s president Barack Obama.

– Du älskar inte vårt land, du gör bara inte det, säger han i sin video.

Det är Obamas ovilja att kalla terrororganisationen Daesh/Islamiska staten för just en terrororganisation som fått CJ att ilskna till. Presidenten använder sig av begreppet ”radikala islamister” när han talar om situationen i Mellanöstern och anser att religionen islam inte har något att göra med Daeshs framfart.

CJ är dock mer intresserad av vad Daesh faktiskt gjort, och vad Obama inte gör. Han menar att organisationens själva existens är ett anfall på yttrandefriheten, religionsfriheten och de amerikanska värderingarna. Att Obama inte kan stå upp för dessa värderingar gör den unge amerikanen fly förbannad.

– Här i USA kämpar vi för vad vi tror på, och vi kommer att förinta ISIS, berättar han.

Hemma i delstaten Georgia är den konservative 12-åringen redan kändis, då han bland annat grundat organisationen Young Georgians in Government.

Se hela CJ:s brandtal nedan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag