Se när ekorren försöker gömma en nöt – i hundens päls

Foto: Youtube
  • Söndag 9 feb 2014 2014-02-09
E-post 0

Den tama ekorren Wally försöker gömma sin nöt på ett lite originellt ställe – i pälsen på husets hund Jax, en Berner sennenhund. Det går sådär får man säga men tanken var god, eller?

Att ha en tam ekorre kan verka gulligt, men sidan Vet Insight listar 10 orsaker till varför det inte är smart:

1. Ekorren äger dig. Om du vill åka bort måste du hitta någon som passar den som har mycket tålamod och en hög smärttolerans. Även endagsutflykter kräver någon som  har koll på djuret.

2. Väldigt vassa klor. Bara att ekorren går på eller över dig kan skapa sår.

3. Väldigt vassa tänder, del 1. De har inget som hämmar deras bitreflexer som tamdjur har. Det är ingen god nyhet alltså.

4. Väldigt vassa tänder, del 2. De har heller inget som hämmar dem att tugga, vilket tamdjur har. Om det ser gott ut, kommer det smakas på. Det inkluderar möbler, tapeter och allt annat.

5. Väldigt vassa tänder, del 3. Deras tänder växer hela livet. Och om de inte får något som filar ner tänderna, vilket är svårt i ett hem, kommer de bli sjuka.

6. Ekorrediet. De kräver en balanserad diet som tar tid, är dyr och svårt att fixa fram.

7. Skräpmatsberoende. De kommer be, bönfalla och stjäla skräpmat. Och som med barn är det inte bra att ge dem vad de vill ha alltid.

8. Ekorrens energi. De behöver en stor bur och mycket tid utanför den, 2-3 timmar varje dag, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året.

9. Stök. De håller sitt hem rent – genom att kasta ”smutsen” på golvet. Detta inkluderar delvis äten mat, inklusive delvis ätna insekter, mat de inte gillar – och annan form av avskräde. De bajsar till och med inifrån deras bur och utåt samt springer runt i huset, och ibland äter de sitt eget bajs.

10. Vilddjur. Sist men inte minst ska man inte äga en ekorre för att de är vilda djur. Och om vi verkligen gillar dem, förtjänar de att vara fria.

Här ser du när ekorren försöker gömma nöten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag