Se skimming-bedragarnas egen video

  • Tisdag 4 feb 2014 2014-02-04
E-post 0

SKIMMING Nyheter Idag kan nu avslöja hur minst två bedragare går tillväga när de skimmar oskyldiga människors bankkort. I en exklusiv video ser vi när de monterar upp en liten videokamera på en betalterminal för att se människors pinkod.

Det var en av Nyheter Idags fotografer som skulle tanka bilen, norr om Huddinge i Stockholm. När han slog in pinkoden föll en dosa ner i handen på honom, något som kom att visa sig vara en fullträff för vår fotograf men ödesdigert för bedragarna. Dosan visade sig vara en hemmabyggd kamera med syfte att filma människors pinkoder när de ska tanka bilen.

När Nyheter Idag kontaktar bensinbolaget ST 1 erfar vi att en kvinna fått med sig resten av skimmingutrustningen. Det består i en falsk kortläsare som kopierar informationen på kreditkortens magnetremsa. Tillsammans med videobilder på pinkoderna kan således bedragarna kopiera kreditkort och på så vis tömma dem på pengar.

Upphovsrätten till bilderna där oskyldiga bilister slår in sin pinkod tillhör ursprungligen bedragarna. De är välkomna att kräva ersättning av Nyheter Idag mot att de talar om vilka de är.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag