Se videon när Stefan Löfven talar kinesiska

Här skickar Löfven en hälsning – på kinesiska. Foto: Faksimil ur video på Facebook
  • Fredag 20 feb 2015 2015-02-20
E-post 87

KINA Den 19:e februari firas det kinesiska nyåret och Sveriges statsminister, Stefan Löfvén, har skickat en nyårshälsning till det stora landet i öster. – Jag ser fram emot att fördjupa relationen mellan våra två länder, säger Stefan Löfvén i videon.

Under gårdagen firade människor runt om i världen det kinesiska nyåret. Enligt den traditionella kinesiska kalendern byttes hästens år ut mot getens år.

Någon som inte varit sen med att sända kineserna sina lyckönskningar inför deras nya år är vår egen statsminister, Stefan Löfvén, och han gör det med stil.

I en kort nyårshälsning som sändes på kinesiska TV-nätverket CCTV önskar statsministern alla som firar det kinesiska nyåret en trevlig kväll, och passar även på att uppmärksamma tittarna på att Sverige och Kina i år firar 65 år av goda diplomatiska förhållanden.

– Jag ser fram emot att fördjupa relationen mellan våra två länder, säger Stefan Löfvén innan han självsäkert avslutar sin nyårshälsning på kinesiska.

Se hela klippet nedan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag