Serverkaos när V arrangerar första maj-tåg i World of Warcraft – högeralliansen planerar blodig motattack

Foto: Nyheter Idag / World of Warcraft
  • Fredag 1 maj 2020 2020-05-01
E-post 388

Samtidigt som allt fler vänsterorcher samlas i Valley of trials för att hålla ett första maj-tåg i World of Warcraft smider en högerallians av krigare planer på att gå till blodig motattack. Nyheter Idag befinner sig på plats vid krigets barrikader för att direktrapportera från Argent Dawn EU-servern.

Coronapandemin hindrar sugna demonstranter från att bege sig ut på gator och torg. Istället arrangerar Vänsterpartiet ett maj-tåg i spelet World of Warcraft, närmare bestämt på Argent Dawn EU-servern.

Nyheter Idag närvarar med en grön orch för att bevaka dagens demonstration som var utannonserad att börja klockan 15.00 i Valley of trials. Men redan efter några minuter uppstod serverkaos när mängder av vänsterorcher anslöt.

Klockan 15.20 började Blizzard sharda servern, vilket betyder att servern skalar upp för att klara av belastningen. Ungefär samtidigt noteras allt fler spelare i Valley of trials som tillhör motståndarsidan högeralliansen.

Mycket talar för att vänsterorcherna även infiltreras av meningsmotståndare.

”Öppna ögonen! Sverige är ett kalifat”, skriver någon i den gemensamma chatten. En annan påstår att det är ”Sjöstedts fel att servern kraschar”. En tredje uppmanar till att rösta ”SD 2022”.

På Twitter uppmanar Jordi Nilsson, styrelseledamot i MUF Täby, till en raid mot vänsterns tåg. En raid är en fientlig attack mot en motsåndargruppering med syfte att döda och skända. Därmed kan årets första maj bli det blodigaste någonsin.

Klockan 15.40 rör sig tåget mot Orgrimmar, vilket är orchernas huvudstad. Någon skanderar ”Inga rasister i Durotar”, vilket är en del av den östra kusten i Kalimdor. Samtidigt är det lugn stämning i Razor Hill även om det närvarar en hel del skrikande demonstranter.

Ännu har ingen bodutgjutelse ägt rum, men stämningen blir allt mer hätsk och i avsaknad av kravallpoliser som håller de olika grupperna åt hänger smockan i luften. Nyheter Idag har talat med Mathias Wåg, AFA-grundare och mångårig veteran av vänsterns utomparlamentariska kamp.

– Jag tror Vänsterpartiet kör ett slags safe mode där det inte går att attackera dem. Däremot samlas ju en massa MUF:are som kan utsättas för ett bakhåll från svarta blocket. Jag varken bekräftar eller dementerar eventuella planer på attacker, säger Wåg till Nyheter Idag.

Strax innan klockan 16.00 attackerades vänsterorcherna utanför Orgrimmar av högeralliansen. Vänsterorcherna stod emot attacken. I en livestream med första maj-talet som orcherna samlats för att lyssna till hörs ”internationalen” spelas.

En stund efter klockan 16 är första maj-talet överspelat och trots attacker från högern kunde allt genomföras som planerat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag