Sex lägenheter beskjutna med automatvapen i Rosengård – Polisen: ”Skotten har gått in i lägenheterna”

Foto: Webbfilm.se/Youtube
Foto: Webbfilm.se/Youtube
  • Fredag 14 jul 2017 2017-07-14
E-post 660

MALMÖ Sex lägenheter i Rosengård i Malmö blev under torsdags­kvällen beskjutna. Enligt vittnen avlossades ett automatvapen mot lägenheter i stadsdelen.

Det är omkring femton minuter före midnatt sent igår kväll som polisen får larm om skottlossning på Bennets väg i Rosengård. Enligt vittnen är det ett automatvapen som hörts.

– Uppringare till oss och vittnen har talat om förhållandevis många skott under ett kort förlopp och det skulle kunna tala för att det är någon form av automatvapen som använts, säger Nils Norling på polisområde Malmö till Nyheter Idag.

När polisen kommer till platsen kan man konstatera att ett hus med lägenheter beskjutits och att lägenheter från första våningen upp till åttonde våningen träffats av skotten.

– Det är totalt sex lägenheter som det har gått skott in genom fönsterrutor, berättar Nils Norling.

– Skotten har gått in i lägenheterna, förtydligar han.

Ingen kom till allvarlig skada vid beskjutningen, men en kvinna skadade sig lindrigt i ett knä när hon kastade sig till golvet för att ta skydd undan kulorna.

Polisen har identifierat en misstänkt plats som man tror att skotten avlossats ifrån. Det är en plats som ligger utomhus på gården utanför det beskjutna huset. Polisen vet inte hur många skott det var som avlossades.

Ingen har ännu gripits för dådet. Sammanlagt befann sig tretton personer i de beskjutna bostäderna och händelsen rubriceras som försök till mord i alla tretton fallen.

– Det är högst allvarligt, säger Norling.

– Vi har en ansträngd situation i Malmö där vi haft många skottlossningar och till och med grövre brott än såhär som fullbordade mord som tar väldigt mycket resurser.

Polisen vet inte vad som ligger bakom beskjutningen i Rosengård igår men försöker titta på om det kan finnas någon i huset som det finns en hotbild mot.

Upplever du att Sverige är tryggare eller mer otryggt idag än för 25 år sedan?
507 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag