Sex röster om året som gått

Bild: Weston MacKinnon/Unsplash
  • Fredag 31 dec 2021 2021-12-31
E-post

Elkrisen, Magdalena Andersson som statsminister, det amerikanska tillbakadragandet från Afghanistan och Joe Biden som amerikansk president är några av de händelser som tas upp när sex profiler summerar året som har gått för Nyheter Idag.

Aron Flam, komiker och poddare

Vad var årets viktigaste händelse?

Svårt val mellan global skatt på 15%, AUKUS och att Biden svors in som president. Så måste jag välja säger jag nog att jag frikändes från statens falska anklagelser mot mig.

Vad gjorde dig mest förbannad under året?

Svårt val mellan det nesliga tillbakadragandet från Afghanistan, hur världen verkar duka under för totalitarism, kostnaden för public service på 9,5 miljarder eller nu när många svenska vänsterjournalister ljuger om att de minsann alla var nazister i unga år bara på kul. Så måste jag välja säger jag nog den bristfälliga bevakningen av åtalet mot DET HÄR ÄR EN SVENSK TIGER.

Vad gjorde dig gladast?

Min fästmö.

Vad hoppas du på inför nästa år?

Att mina landsmän får nog av sin elit och avskaffar partistödet, public service och presstödet så att de där inkompetenta tröttmössorna får försörja sig själva istället för att leva av oss.

 

Bild: Jens Nordström

Henrik Jönsson, youtuber och entreprenör

Vad var årets viktigaste händelse?

Att världen så smått började öppna upp igen efter pandemin. Jag hoppas vi snart återfår ett öppet samhälle för alla människor.

Vad gjorde dig mest förbannad under året?

Hur regeringen fortsätter låtsas att mer oplanerbar el i energisystemet ska kunna lösa den svenska energikrisen

Vad gjorde dig gladast?

Det överväldigande positiva mottagandet av min bok ”Frihetligt självförsvar”!

Vad hoppas du på inför nästa år?

En spännande och engagerande valrörelse,  samt att jag får tillfälle att vara ute i landet och diskutera frihetsfrågor!

 

Mustafa Panshiri, poddare och föreläsare

Vad var årets viktigaste händelse?

Att vi fick en kvinnlig statsminister.

Vad gjorde dig mest förbannad under året?

Talibanernas återkomst i Afghanistan.

Vad gjorde dig gladast?

Att Jens Ganman och jag äntligen släppte vår film Lort-Sverige 2.0.

Vad hoppas du på inför nästa år?

Att vi slipper restriktioner och återgår till det normala. Vad det nu än är.

 

Foto: Sofia Runarsdotter

Ann Heberlein, författare

Vad var årets viktigaste händelse?

Att jag och Anna-Karin Wyndhamn startade en pod tillsammans, Söndagsskolan.

Vad gjorde dig mest förbannad under året?

Mest förbannad är jag varje år på socialdemokratin.

Vad gjorde dig gladast?

Det fina mottagandet min bok ”Fallet” fick.

Vad hoppas du på inför nästa år?

Att vi får en ny regering.

 

Julian Kroon, ordförande Konservativa Förbundet

Vad var årets viktigaste händelse?

Magdalena Andersson som ny statsminister och M-SD-KD-budgeten som gick igenom riksdagen. Det är tydligt att svensk politik gått in en ny fas och att förutsättningarna för valåret är radikalt annorlunda jämfört med innan.

Vad gjorde dig mest förbannad under året?

Att Stefan Löfven inte kommer att ställas till svars inför väljarna i valet 2022. Socialdemokraterna måste själva ha insett vilken omöjlig uppgift det är.

Vad gjorde dig gladast?

Att M-SD-KD-budgeten gick igenom riksdagen. Det var helt klart ett genombrott för formationen av den konservativa rörelsen.

Vad hoppas du på inför nästa år?

Som alla andra hoppas jag på en konservativ valvinst i kombination med att MP och L åker ur riksdagen. Det vore en fantastisk utgångspunkt för att sätta Sverige på rätt köl igen.

 

Markus Allard, partiledare Örebropartiet

Vad var årets viktigaste händelse?

Örebro kommuns försök att sabotera örebroarnas möjligheter att folkomrösta om superbussarna. Dels själva namninsamlingen i sig där 15 200 örebroare skrev under, men framför allt kommunens försök att fuska bort allting, något som vi i Örebropartiet lyckades avslöja och stoppa.

Vad gjorde dig mest förbannad under året?

Ja det är väl det, att kommunen försökte fuska bort folkomröstningen, samt hur lokala medier och politiker prånglade ut den stora lögnen om att kommunen skulle ha ”gjort allt rätt” när de kommit fram till att en tredjedel av namnen skulle vara underkända och att det skulle fattas ca 1 200 namn för att nå upp till kravet på ca 12 000 godkända underskrifter.

Vi i Örebropartiet kunde senare bevisa att kommunen felaktigt underkänt namnunderskrifter som enligt lagen borde anses vara godkända. Vi har hittills hittat 1 680 fall av felaktigt underkända namnunderskrifter.

Det sjukaste i hur de försökt fuska är det faktum att tjänstemännen gått in och skrivit om människors personnummer.

Kommunen påstod att 1 943 personnummer inte matchade mot folkbokföringsregistret. Vi håller fortfarande på och granskar alla påstått felaktiga personnummer men vi har hittills hittat 758 fall där tjänstemännen skrivit ett annat personnummer än det som den undertecknande har uppgett på namnlistan. Vi är inte klara än, men såvitt vi kan se så har tjänstemännen skrivit om personnummer i närmare 70% av de fall där man påstår att personnumret inte matchar mot folkbokföringen.

Nu vägrar kommundirektören att ge mig information om vilka tjänstemän som varit delaktiga i processen. Inte nog med att man försökt fuska bort en folkomröstning samtidigt som man ljugit om att ”allting gått rätt till”, nu försöker man också mörka vilka som är de skyldiga.

Och nu när vi bevisat att de gjort fel så har man – istället för att bara hålla den jävla folkomröstningen – valt att slösa örebroarnas skattemedel på att ta in en konsult som ska göra om hela processen igen. Allt för att förhala och förstöra för folket.

Vad gjorde dig gladast?

Att vi lyckades stoppa försöket att stoppa folkomröstningen, genom att presentera 1 542 (nu 1 680) fall där de underkänt namnunderskrifter felaktigt, men också att vi lyckades få ut den här informationen så att folk med egna ögon fått se vilka slemmiga typer det är som försöker sabotera den svenska demokratin och vilket parti det är som bekämpar dessa.

Vad hoppas du på inför nästa år?

Att jag får möjlighet att fortsätta arbetet med att medvetandegöra konflikten mellan folket och eliten, mellan demokratin och teknokratin. Att ge folket namn och ansikten på de ansvariga. En del i det är förstås att Örebropartiet och våra systerpartier blir så stora som möjligt i kommun- och regionvalen så att vi kan maximera vår makt och vårt inflytande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag