Sexbrotten fortsätter: 15 nya anmälningar på We Are Sthlm

Publikbild på We Are Sthlm. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 20 aug 2016 2016-08-20
E-post 825

STOCKHOLM Sexbrotten mot unga tjejer på festivalen We Are Sthlm fortsätter rasa in till polisen. Bara det senaste dygnet har 15 nya anmälningar kommit in, varav nio anmälda brott ägt rum natten mot lördagen. – Det kan komma fler anmälningar efterhand, säger Mats Eriksson, kommunikatör hos Stockholmspolisen, till Nyheter Idag.

Trots kameraövervakning och stor närvaro av både polis och vakter på ungdomsfestivalen We Are Sthlm fortsätter sexbrotten. Det senaste dygnet, mellan 19 augusti klockan 07.00 och 20 augusti klockan 07.00 har polisen tagit emot 15 nya anmälningar om sexbrott. Nio av de anmälningarna rör det senaste dygnet på festivalen.

Inledningsvis rubricerades en av anmälningarna som våldtäkt men har senare ändrats till sexuellt ofredande.

Polisen: Inga är gripna

Nyheter Idag har talat med kommunikatör Mats Eriksson vid Stockholmspolisen och han berättar att de siffror som polisen hittills redovisar om anmälda brott är preliminära.

– Det kan komma fler anmälningar efterhand.

Trots det stora antalet anmälningar om sexbrott har inte Eriksson några uppgifter om att någon misstänkt gärningsman ska vara gripen.

– Inte vad jag känner till, säger han.

På frågan om någon gärningsman är identifierad svarar Eriksson att han inte har något svar. Möjligen kan något eller några av brotten komma att klaras upp senare med hjälp av övervakningskameror på området.

Förutom sexbrotten har polisen fått in tre anmälningar om narkotikabrott, fyra anmälningar om misshandel, fyra anmälningar om fickstöld, en anmälan om rån, en anmälan om brott mot knivlagen, två anmälningar om våldsamt motstånd och två anmälningar om våld mot tjänsteman.

Några av anmälningarna avser händelser som ägt rum tidigare dygn. Festivalen vänder sig till ungdomar mellan 13 och 19 år och sista festivaldygnet är idag, lördag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag