Sexdömde afghanen Arif Moradi leder protester emot utvisningar i Göteborg

Foto: Youtube/Facebook
Foto: Youtube/Facebook
  • Måndag 9 apr 2018 2018-04-09
E-post 1992

GÖTEBORG Afghanen Arif Moradi som tidigare dömts för att ha ofredat en 14-årig flicka på ett konfirmationsläger leder protester emot planerade utvisningar utanför Migrationsverkets förvar i Kållered. Moradi beviljades nyligen uppehållstillstånd av Migrationsdomstolen eftersom han konverterat från islam till kristendom.

I Göteborg planerar Migrationsverket att utvisa tjugo ensamkommande afghaner idag den 9 april. Flera aktivister står utanför förvaret i Kållered och protester emot den planerade utvisningen, bland annat den dömda sexbrottslingen Arif Moradi, något som Samhällsnytt var först med att uppmärksamma.

Under gårdagen uppmärksammades det att Arif Moradi har beviljats uppehållstillstånd av Migrationsdomstolen. Moradi är tidigare dömd för att ha ofredat en 14-årig flicka på ett konfirmationsläger.

Migrationsdomstolen motiverade sitt beviljande av uppehållstillstånd med att Moradi har konverterat från Islam till Kristendom.

I ett inlägg på Facebook skriver Moradi om hans upplevelse på ett förvar och hur inhumant det är med utvisningarna samt uppmanar folk att ta sig till förvaret i Kållered för att protestera mot utvisningarna.

I kommentarsfältet på inlägget kommenterar bland annat en person om den enorma orättvisan som är att ensamkommande utvisas. Hon berättar om en av hennes afghanska ”bonussöner” som nu gått med på att åka tillbaka till Afghanistan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag