Sexförbrytare spelade doktor

Foto: Pixabay
  • Torsdag 27 okt 2022 2022-10-27
E-post 0

Carl Burger, 55, åtalas för att ha utgett sig för att vara doktor i syfte att sexuellt antasta en kvinna i 80-årsåldern på ett sjukhus, rapporterar Metro UK.

Det var i augusti i år som Burger smög in på kvinnans rum på Royal Liverpool Hospital och antastade henne när hon sov. När kvinnan vaknade upp påstod han att han var läkare och där för att göra en undersökning.

Hans angrepp på kvinnan varade i flera minuter men avbröts när en sjuksköterska kom in i rummet. Burger försökte fly men blev fasthållen av sjuksköterskan medan polis kallades till platsen där han greps.

– Hans handlingar har inte bara haft en djupgående effekt på mig utan också min familj. De befarar det värsta, och vi hoppas att ingen annan person utsätts för den här fruktansvärda mannen, säger den antastade kvinnan till rätten.

Bara två månader tidigare gav sig Burger på en handikappad kvinna när hon sov i sitt eget hem.

– Händelsen har gjort mig otroligt medveten och orolig över allt. På natten vill jag att varje dörr ska vara låst och granskad då jag oroar mig för att någon kommer ta sig in i huset och göra något med mig, säger den handikappade kvinnan till rätten.

Åklagare beskriver Burger som ”en sexförbrytare som ger sig på sårbara kvinnor i omständigheter där de är ännu mer sårbara”.

Burger erkänner sig skyldig till de brott han anklagas för.

Läs även: Misstänkt pedofil fångades av far – fick storstryk och greps av polis

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag