Sexmiljonerkronorsfrågan: Är tiggaren en riktig tiggare?

Inga sex miljoner kronor här inte. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 14 feb 2018 2018-02-14
E-post 221

UPPSALA Den man som under måndagen tiggde pengar till en tågbiljett i Uppsala och som påträffades med sex miljoner kronor i kontanter förefaller vara av svenskt ursprung. Ej heller verkar det finns något som tyder på att mannen brukar tigga. Det uppger åklagaren för lokaltidningen UNT.

Under gårdagen rapporterade Nyheter Idag att en tiggare i Uppsala påträffats med sex miljoner kronor i kontanter i samband med att han tiggde pengar till bussbiljetter. I samband med att han tiggde pengar blev det stökigt varför polis tillkallades och sedan grep mannen. Nyheten fick snabbt stor spridning genom flera medier och på internet diskuteras ämnet friskt.

Är tiggaren verkligen en riktig tiggare?

Under onsdagen publicerar UNT en ny artikel i tiggardramat. Där intervjuas åklagare Anne Sjöblom och hon förklarar att mannen inte är vad som många normalt avser med en ”tiggare”.

– Det här är en man från Sverige, åtminstone med nordiskt ursprung, säger hon till UNT.

Vidare förklarar hon att mannen inte är en person som normalt brukar tigga, men att han den här gången av någon anledning tiggde pengar till den här tågbiljetten. Åklagaren uppger även att pengarna inte är räknade än, men att det ska handla om miljonbelopp. Mannen är frihetsberövad misstänkt för grov penningtvätt.

Nyheter Idag har sökt åklagare Anette Sjöblom under onsdagen utan resultat.

+PLUS Åklagaren: Kan vi inte styrka brott får tiggaren behålla de sex miljonerna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag