Sextonåring rånades på sina kläder i tunnelbanan av ungdomsgäng

Tunnelbanestation i Akalla. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 24 jan 2017 2017-01-24
E-post 876

STOCKHOLM Jacka, tröja, keps och en väska blev ett rånoffer i sextonårsåldern av med när ett ungdomsgäng om nio personer gick till attack. En person blev gripen för rånet. – Han var under femton år, polisen körde hem honom till föräldrarna, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Klockan 18.35 på måndagen fick polisen larm om ett pågående rån vid Akalla tunnelbanestation. Ett ungdomsgäng rånade en 16-åring på dennes kläder samt en väska. När Nyheter Idag talar med Albin Näverberg vid stockholmspolisens regionledningscentral berättar han att det var en jacka, tröja och en väska som ynglingen blev av med.

– Man stal kläder som han hade på kroppen, säger Näverberg.

Den person som var mest aktiv och angrep sextonåringen var själv under femton år. Angriparen blev gripen av trygghetsvärdar på platsen och omhändertogs senare av polis. På grund av gärningsmannens låga ålder är han ej straffmyndig. Polisen skjutsade hem honom till hans föräldrar och sociala myndigheter har kontaktats.

– Det var iallafall åtta personer som lyckades smita från platsen och en person greps.

Näverberg berättar att händelsen med stor sannolikhet har fångats på övervakningskamera.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag