Sidoförhandlingar om migrationen mellan S och allianspartierna

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 6 jul 2020 2020-07-06
E-post 267

SVERIGE Expressen rapporterar om sidoförhandlingarna i den parlamentariska migrationskommittén, som uppges vara i ett avgörande skede på måndagen. Under dagen har S möte med de fyra tidigare allianspartierna och frågan är om man kan nå fram till en bred uppgörelse. Man har även träffats under helgen.

– I helgen konstaterade man att man står ganska långt ifrån varandra. Mötet fortsätter i dag och antingen hittar man varandra eller så faller den breda lösningen, säger en insatt källa till Expressen.

Miljöpartiet deltar inte i förhandlingarna och kan som regeringspartner sätta käppar i hjulet för en eventuell överenskommelse.

– Miljöpartiet har fortfarande inte bjudits in till förhandlingarna. Vi vill gärna nå en överenskommelse om en human och rättsäker flyktingpolitik. Det är uppenbart att de samtal som pågår inte handlar om det, säger partiets migrationspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk.

Inte heller Sverigedemokraterna har deltagit i sidoförhandlingarna och har kallat till pressträff på måndagseftermiddagen. Möjligen kommer partiet ge besked om att man lämnar migrationskommittén.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag