Simhall i invandrarförort börjar registrera besökande ungdomar

Foto: Google Maps
  • Lördag 2 feb 2019 2019-02-02
E-post 1026

ANGERED Nu måste barn och ungdomar registrera sig om de vill bada i Angereds simhall. Bland annat bråk och ”incidenter” är skälen till de nya rutinerna, uppger P4 Göteborg.

Efter bland annat bråk och incidenter måste ungdomar från och med februari registrera sig och bli fotade när dom ska till badhallen i Angered. Invandrartäta förorten Angered har flera av Sveriges totalt 23 särskilt utsatta områden (Polisen, 2017).

Läs även: Ann Heberlein: Mer anhöringinvandring – Sverige har växtvärk och nu blir det värre

Emir Slavotic som är chef för anläggningar i Göteborgs kommuns idrotts- och föreningsförvaltning intervjuas av P4 Göteborg om de nya rutinerna. Han säger inledningsvis att i åldersgruppen 12-17 år så har man ”förhöjd risk för olyckor och säkerhetsrisk, drunkningstillbud, incidenter”.

Ibland behöver man komma i kontakt med föräldrarna till barnen och då är det bra om de finns registrerade förklarar Slavotic nyordningen.

Slavotic antyder också att skälet för att man registrerar besökarna är på grund av att det är färre som kan simma i Angered – hur en registrering av besökarna löser simkunnigheten förklaras inte i inslaget.

– Just Angereds Arena där ser vi att det är lägre simkunnighet jämfört med andra delar av staden, säger Slavotic, till P4 Göteborg.

Slavotic medger att det finns ytterligare skäl för att registrera. Det blir lättare att hålla stökiga element ute.

– Just den här målgruppen ser vi också bråk med personal och andra gäster och då är det bra sätt att identifiera ungdomar som inte följer våra ordningsregler och kanske också behöver stänga av dom en period, säger Slavotic.

Lyssna på hela inslaget här:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag