Situationen på Eriksdalsbadet oroar: ”Bajsar och onanerar öppet”

I sociala medier uttrycks oro och besvikelse över Eriksdalsbadet. Personerna i bubbelpoolen har inget med artikeln att göra. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 2 feb 2016 2016-02-02
E-post

STOCKHOLM Problematiken på Eriksdalsbadet i centrala Stockholm där ensamkommande flyktingbarn sextrakasserar unga tjejer har kommit att bli en snackis i sociala medier. På Twitter återger en användare berättelser från badet. ”Det är 2016 och vi diskuterar människor som bajsar och onanerar öppet på badhus i vårt moderna samhälle”.

Eriksdalsbadet i centrala Stockholm har kommit att bli en snackis, inte minst i sociala medier. Nyligen berättade Dagens Nyheter att situationen är ansträngd och antalet tonårstjejer som besöker badet har börjat minska. En av orsakerna uppges bero på att ensamkommande flyktingbarn sextrakasserar unga tjejer.

– Det händer att vi avvisar även uppenbart ”svenska” killgäng, men inte alls i samma utsträckning som de gäng vi har problem med nu, unga killar som inte pratar svenska. Så är det och det måste vi komma till rätta med, säger Eriksdalsbadets chef Sara Franzén Shilwan till Dagens Nyheter.

Ensamkommande har rätt till aktivitetsbidrag, något som ofta tas ut i form av Stockholms stads sim- och gymkort, skriver DN. Franzén Shilwan säger till DN att hundratals sådana kort har sålts till HVB-hemmen.

Snackis i sociala medier: ”Bajsar och onanerar öppet”

Situationen på Eriksdalsbadet upplevs av många besökare som kraftigt försämrad, varför ämnet har kommit att bli ett samtalsämne i sociala medier. En användare på Twitter återger berättelser från arbetskamrater som vittnar om att det uppstår fler olägenheter än sextrakasserier.

Som exempel återges att någon bajsat vid bassängkanten, men även att människor onanerar öppet i omklädningsrummen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag