SJ kompenserar resenärer som drabbades av tågkaoset

Bild: Wikimedia commons
  • Söndag 25 jun 2017 2017-06-25
E-post 2

STOCKHOLM Det statliga järnvägsbolaget SJ lovar att betala full kompensation till de passagerare som strandades under förra veckans tågkaos, meddelar nyhetsbyrån TT. Även utgifter för hotell och taxi ersätts. 

Statens järnvägsbolag SJ lovar nu full ersättning till alla passagerare som drabbades i förra veckans tågkaos. ”Även passagerare som tvingats bo på hotell kommer att ersättas för sina kostnader”, säger SJ:s presstalesman Carina Axelsson till TT.

Flera avgångar försenades eller ställdes in och tusentals resenärer drabbades efter att en kabelbrand brutit ut i Stockholmsområdet under torsdagen. Samtliga tåg på sträckorna Stockholm-Malmö och Stockholm-Göteborg drabbades liksom flera lokala pendeltåg.

”Oavsett vilken sorts biljett du köpt och trots att felet var kopplat till infrastrukturen, kommer vi att betala full kompensation till våra kunder. Även taxiresor inom stockholmsområdet kommer att ersättas”, sade Axelsson.

SJ:s presstalesman vet inte hur många resenärer som drabbats eller hur många som kommer att begära ersättning.

Just nu söker kunder svar på SJ:s Facebooksida om de även kommer att ersättas för andra kostnader som konsertbiljetter och parkering. SJ har hittills inte svarat på de frågorna. Polisen meddelade under torsdagen att två personer skadats i samband med kabelbranden som startade vid 11 tiden i tunnlarna för den nya Citybanan under Stockholm.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag