Sjöstedts okända gärning: ”Det värmer i hjärtat”

Foto: Faksimil Facebook
  • Fredag 1 feb 2019 2019-02-01
E-post 2217

STOCKHOLM Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt ägnar sin fritid åt att hjälpa Stockholms hemlösa – något han själv aldrig dragit uppmärksamhet till. Nu uppmärksammas hans engagemang av organisationen Hemlösa.se samt TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson.

Hemlösa.se är en ideell förening som dagligen serverar frukost till hemlösa på Vasagatan i Stockholm. Organisationen är kristen och alla donationer går oavkortat till de behövande.

I ett inlägg på föreningens Facebooksida uppmärksammar man ett känt ansikte som är med och delar ut frukost på morgonkvisten – Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt. Enligt Hemlösa.se kommer han ”då och då” och hjälper till, något organisationen vill tacka för.

Filmen där Sjöstedt serverar kaffe har i sin tur delats av TV4:s Marcus Oscarsson, som påpekar att V-ledaren har ägnat sig åt detta i flera år utan att påkalla mediernas uppmärksamhet.

”Alldeles oavsett om man röstar till vänster eller höger så råder det ingen tvekan om att det värmer i hjärtat när en partiledare på sin fritid hjälper våra svagaste i samhället på detta vis. Jonas är en person med ett varmt hjärta och man blir glad och tacksam över hans insatser”, skriver Oscarsson.

Se hans inlägg nedan och filmen där Sjöstedt jobbar för fulla muggar.

Nyheten om vänsterledarens engagemang har väckt respekt även hos politiska motståndare. Den liberala profilen Dana Pourkomeylian är en av de som hyllar Sjöstedt på Twitter:

Läs även: Löfvens utspel om JÖK: ”Det är inte marknadshyror”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag