Sjukhus görs om till asylboenden

Södersjukhuset i Stockholm. Foto: Socialdemokraterna
  • Söndag 25 okt 2015 2015-10-25
E-post 1661

STOCKHOLM Sjukhus och andra vårdinrättningar i Stockholms län ses just nu över för att se om något eller några av dem kan göras om till asylboenden. – Jag uppmanar alla andra landsting och regioner att göra samma sak, säger politikern Paul Lindquist (M).

Efter att Migrationsverket under veckan skrev upp prognosen över antalet asylsökare i Sverige i år från 74 000 till 190 000 har Stockholms läns landsting tagit beslut om att hjälpa till genom att göra om sjukhusbyggnader och andra vårdfastigheter till boende för migranterna.

– Jag uppmanar alla andra landsting och regioner att göra samma sak. Vi måste alla göra vad vi kan för att underlätta den situation som Sverige befinner sig i just nu, säger fastighets- och investeringslandstingsrådet Paul Lindquist (M) till SVT.

Lindquist säger att han inte vill att någon vård läggs ned, men att det finns lokaler som står oanvända och som skulle kunna användas som asylboenden. Därför har politikerna i länet tagit beslut om att ”dammsuga” landstingets fastigheter på lediga lokaler.

Sammanlagt har Stockholms läns landsting två miljoner kvadratmeter lokaler som används till sjukvård och omsorg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag