Sjukhusanställd tog med sig jaktgevär till jobbet

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 28 mar 2022 2022-03-28
E-post

GÖTEBORG På måndagsmorgonen kom en anställd på Carlanderska sjukhuset i Göteborg till jobbet – med ett jaktgevär. Polisen ryckte ut men mannen är inte misstänkt för något brott, rapporterar Göteborgs-Posten.

Vid åttatiden på morgonen larmades polisen om att en man kommit in på Carlanderska sjukhuset med ett vapen i en väska. Flera patruller samt en insatsstyrka ryckte ut och sökte igenom sjukhuset och närområdet.

Det visade sig att mannen är anställd på sjukhuset, och att han hade med sig sitt jaktgevär till jobbet. Han kontrollerades av polisen men är inte misstänkt för något brott. Geväret hade han licens för och fick behålla.

– Rent juridiskt har han inte gjort något fel, men hela situationen är oavsett väldigt olämplig, säger Wictor Bennet, fastighetschef på Carlanderska sjukhuset, till GP.

– Man får ta med sig sitt jaktvapen när man ska resa till en jakt, men det ska göras på ett säkert sätt och det finns klara begränsningar för det. Om det har var inom de begränsningarna kan jag inte svara på, säger polisens presstalesman Hans-Jörgen Ostler till GP.

Det återstår att se om mannens agerande leder till några åtgärder från arbetsgivarens sida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag