Sjuksköterska vägrade bryta mot lagen – Greps av polis

Faksmil: Youtube
  • Måndag 4 sep 2017 2017-09-04
E-post 2

SALT LAKE CITY En sjuksköterska vägrar genomföra ett olagligt blodprov på en medvetslös patient, något som får en polis att tappa fattningen och gripa henne med handklovar. Polisen är nu under utredning. 

Ett videoklipp visar hur en sjuksköterska i Salt Lake City grips av polis när hon vägrar utföra ett olagligt blodprov på en patient som är medvetslös.

Polisen i USA får inte utföra blodprover hur som helst, bland annat får man inte ta blodprov på en medvetslös patient.

Den 26 juli inkom en medvetslös och brännskadad patient till sjukhuset på Salt Lake City efter att ha varit inblandad i en dramatisk biljakt. Polis krävde att få patienten blodtestad.

I filmklippet förklarar sjuksköterskan Alex Wubbels för polisen att hon inte har befogenhet att utföra blodprovet på patienten, eftersom denne är medvetslös och därmed inte kan godkänna det.

Polisen fortsätter kräva att Wubbels ska göra ett blodprov på patienten. Hon ringer då upp sin chef som förklarar för polisen att han ”begår ett stort misstag” genom att utkräva ett blodprov och hota en sjuksköterska.

Då tröttnar poliskommisarien varpå han griper sjuksköterskan och sätter handklovar på henne. Hon förs ut i polisbilen samtidigt som hon skriker, men släpps 20 minuter senare.

En utredning mot polisen har inletts. Polischefen och borgmästaren i Salt Lake City fördömer agerandet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag