Sjukvårdsministern sjukskriven – Oro över att han ska hånas som Åkesson

Reaktionerna är olika beroende på vem som är utbränd.
  • Lördag 6 maj 2017 2017-05-06
E-post 2482

STOCKHOLM Nyheten om att sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) sjukskriver sig på grund av utbrändhet har väckt oro i sociala medier. Nu varnar flera debattörer för att Wikström kan hånas, något som var populärt när SD-ledaren Jimmie Åkesson var utbränd.

”Jag skulle också bli helt knäckt av att leda ett föraktparti. Krya på dig”, twittrade Aftonbladets ledarskribent Fredrik Virtanen när det stod klart att SD-ledaren Jimmie Åkesson var sjukskriven för utbrändhet.

Och han var långt ifrån ensam. Komikern Özz Nûjen var inte sen att håna partiledaren han heller.

Tonläget nu: ”Starkt av Gabriel Wikström att berätta”

En lång rad fler exempel kunde Nyheter Idag berätta om hösten 2014 då Sverigedemokraterna partiledare hånades öppet i sociala medier för utbrändhet. Men när nyheten om Gabriel Wikströms utbrändhet är ett faktum är tonläget ett helt annat från Aftonbladets ledarredaktion.

”Starkt av Gabriel Wikström att berätta. Krya på dig”, skriver Virtanens kollega Anders Lindberg.

Överlag är tonläget betydligt mildare i sociala medier jämfört med när Åkesson blev sjukskriven, även om det förekommer några gliringar mot Wikström.

Ska människor behandlas lika?
5977 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag