Skäggig dam misstänks för mordförsök på kvinna

Foto: Tallahassee-polisen
  • Söndag 27 okt 2019 2019-10-27
E-post 158

TALLAHASSEE I Tallahassee i USA misstänks 32-åriga Mia Williams ha hällt bensin och sedan tänt eld på en kvinna på snabbmatsrestaurangen Taco Bell. Williams är en man men kallas ”kvinna” av tidningen Miami Herald då han identifierar sig som sådan.

På onsdagen misstänks Mia Williams ha gått in på Taco Bell och där hällt bensin och tänt eld på en kvinna, enligt polisen. Williams sprang sedan därifrån och offret flögs med helikopter till sjukhus med allvarliga skador.

Vid femtiden på torsdagsmorgonen larmades polisen om fem olika bränder inom kort avstånd från varandra. Bland annat hade en kyrka och två bilar satts i brand.

Runt klockan 6.40 fick brandmän syn på Williams på cykel och följde efter honom. När polisen kom fram försökte Williams fly men stoppades i sin framfart när han prejades in i ett staket.

Williams ska sedan ha klättrat upp på polisbilens tak och viftat med en sax. Polisen lyckades dock slutligen gripa mannen och hittade då en cigarettändare i hans ficka.

Williams delgavs misstanke om att ha tänt eld på kvinnan på Taco Bell och för att ha gjort våldsamt motstånd när han greps av polisen.

Miami Herald skriver att Mia Williams föddes som man men att han identifierar sig som kvinna. Tidningen benämner honom konsekvent som kvinna och ”hon”.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag