Skämtade om George Floyd – döms till 20 veckors fängelse

Bild: Singlespeedfahrer/CC0,
  • Onsdag 15 jun 2022 2022-06-15
E-post

Den tidigare poliskonstapel James Watts, 31, döms av en brittisk domstol till 20 veckors fängelse efter att ha spridit skämtbilder om bland annat George Floyd till sina vänner på appen WhatsApp, rapporterar Daily Mail.

Watts skickade bilderna, som domstolen betecknar som ”djupt stötande, i maj och juni 2020, när George Floyds död under ett polisingripande uppmärksammades i hela världen och ledde till demonstrationer och våldsamma upplopp över hela USA.

Läs även: ’Polisfri zon’ upprättad där George Floyd dog i Minneapolis – minst en person dödad

Fyra av bilderna refererade till George Floyd, bland annat en som visade en man med abnormt stor nacke och texten ”Vi behöver ett större knä”, vilket i sin tur är en referens till en känd replik i ”Hajen” där hjältarna konstaterar att de behöver en större båt.

Watts delade även andra bilder med innehåll som enligt domstolen var stötande, och använde begrepp som ”paki”, ett uttryck för pakistanier som anses rasistiskt.

Watts arbetade för West Mercia Police vid tillfället, men sade upp sig när utredningen mot honom inleddes i juni samma år.

– Du underminerar allmänhetens förtroende för polisen. Ditt beteende gör att rättssystemet i sin helhet ifrågasätts. Din uppgift var att skydda allmänheten och upprätthålla lagen. Det du gjorde var den totala motsatsen, säger polisdomare Tanweer Ikram.

Watts förklarade sig skyldig och döms till 20 veckors fängelse. Han förbjuds också att arbeta som polis i Storbritannien under resten av sitt liv.

Läs även: Polismannen Derek Chauvin fälls för dråp på George Floyd

Läs även: Man gripen efter att ha poserat med knä på 2-årigt barns nacke: ”BLM now MF”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag