Skansen stänger för besökare

Skansen Foto: Jonathan Lundkvist Pressbild
  • Fredag 20 Nov 2020 2020-11-20
E-post 0

STOCKHOLM Nästa fredag stänger Skansen sina entréer för besökare. Det meddelar parken i ett pressmeddelande efter regeringens beslut om hårdare restriktioner.

Med anledning av coronapandemin meddelar Skansen att man från och med fredagen den 27 november slutar att ta in besökare. Beskedet kom efter regeringens beslut om nya restriktioner.

– Att nu ta ett beslut om att stänga ner Skansen känns svårt men rätt. Vi befinner oss i en extremt allvarlig ekonomisk situation där vi kämpar för vår överlevnad, säger John Brattmyhr, VD för Skansen, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Tidigare har vi gjort bedömningen att vi kan ha öppet för att vi är ett utomhusmuseeum, samtidigt som vi begränsat antalet besökare och anpassat vår verksamhet för att göra det säkert för våra gäster.

– Men när vi nu ser att utvecklingen går åt fell håll, och i kombination med regeringens tydliga besked i veckan, så bedömer vi att vi bör stänga för att ytterligare bidra till en minskad smittspridning och ett tryggt samhälle för alla.

Parkens främsta intäktskälla har tidigare varit entréintäkter, och under pandemin har man erhållit stödpaket för att täcka upp för sina förluster.

– Vi måste överleva här och nu men samtidigt måste vi vara mer innovativa än någonsin för att utveckla vårt erbjudande till gäst och skapa nya intäkter, säger Brattmyhr.

Nästa fredag då Skansen stänger sina portar är det första gången på 129 år. När parken planerar att öppna igen framgår inte av pressmeddelandet.

Skansen drivs av en stiftelse med staten som huvudman.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag