Skjutning och exploderad bil i centrala Göteborg – Minst en skadad

Polisen har spärrat av stora delar av vasastan i Göteborg. Foto: Privat
  • Söndag 20 Nov 2016 2016-11-20
E-post 1

GÖTEBORG En person är bekräftad skottskadad och en bil har exploderat på Vasagatan i centrala Göteborg. Polis och räddningstjänst arbetar under söndagskvällen på platsen och har spärrat av ett stort område. Skadeläget för den skjutne mannen är oklart vid 20.30-tiden på söndagen.

Strax efter 18.30-tiden fick polisen larm om en skottlossning på Vasagatan i centrala Göteborg. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska två personer ha skottskadats varav i vart fall en person lyckats ta sig till sjukhus. Den skottskadade personen som tagit sig till sjukhus har inte transporterats dit med hjälp av ambulans eller polis.

Skadeläget uppges vara oklart för den man som befinner sig på sjukhus.

Bara minuter senare, klockan 18.35, larmas även räddningstjänsten till Vasagatan. Då har en bil exploderat och står i brand. Uppgifterna bekräftas av räddningstjänsten när Aftonbladet talar med Thomas Andersson, stabschef vid räddningstjänsten Storgöteborg.

– Vi vet att det är en bil som har exploderat på Vasagatan, säger Andersson.

Aftonbladet har även talat med ett vittne som bor i närheten. Han förklarar för tidningen att bilen som brinner förstå stått konstigt parkerad med motorn igång.

– Tio sekunder efter att jag gått in hörde jag två smällar. Sen när jag kom upp till mig så hörde jag en till och såg att det brann, säger han.

Polisen: ”Lindrigt skadad” – Opereras på söndagskvällen

När Nyheter Idag talar med polisens presstalesperson Hans Lippens vid 22-tiden på söndagskvällen säger han att det är en person som är skjuten. Uppgifter till Aftonbladet säger att det ska vara två skadade, men det är inget som Lippens känner till.

– Han är lindrigt skadad, ej allvarligt. Han opereras just nu. Det är en man i 20 till 25-årsåldern. Hans identitet är inte fastställd, säger Lippens till Nyheter Idag.

Mannen har inte kunnat höras ännu av polis. Mycket talar för att bilbranden och skottlossningen har en koppling till varandra.

– Själva skottlossningen och bilbranden skedde i direkt anslutning till varandra.

Lippens berättar även att det inte är något i bilen som i sig exploderat, däremot att den brunnit och att det är vanligt att bilbränder ofta sker på ett dramatiskt sätt. Under kvällen arbetar tekniker på platsen för att utreda händelsen på plats. En förundersökning om försök till mord har inletts av polisen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag