Skola tvingades stänga ner efter storslagsmål

Bilden är orelaterad.
  • Fredag 18 Nov 2016 2016-11-18
E-post 408

MALMÖ Värnhemsskolan med 1500 elever avbryter all verksamhet på fredagen efter att ett storslagsmål brutit ut. Enligt uppgifter till Aftonbladet har både elever och lärare skadats i slagsmålet varav en elev förts till sjukhus i ambulans.

Klockan 11.54 på fredagen får polisen larm om bråk på Värnhemsskolan i centrala Malmö. På plats kan polisen konstatera att minst en person blivit misshandlad med ett eller flera slag varpå ambulans kallas till platsen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska ett tiotal personer varit inblandade i slagsmålet och lokaltidningen Sydsvenskan rapporterar att det hela började med att två grupperingar kom i bråk med varandra.

Men när Nyheter Idag talar med polisens presstalesman Fredrik Bratt är det ytterst lite information som han vid 15.30-tiden kan bekräfta.

– Vi kan bara bekräfta att det har varit bråk och att en person är förd till sjukhus, säger han.

Bratt har heller ingen information om skadeläget på den person som förts till sjukhus. Han berättar även att polisen spärrat av ett område vid skolan för att få kontroll på ordningen.

Nyligen berättade SVT Nyheter att Värnhemsskolan tvingats anlita väktare med anledning av droghandel, misshandel och gängbråk, något som beskrivs tillhöra vardagen. Skolans tekniske chef Torbjörn Friberger berättade för SVT att bråken brukar handla om antingen ”brudar”, pengar eller droger.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag