Sköt med automatgevär: En polisman död och ytterligare två allvarligt skadade i Paris

  • Torsdag 20 apr 2017 2017-04-20
E-post

FRANKRIKE En polisman rapporteras ihjälskjuten i centrala Paris och ytterligare två polismän är skadade, rapporterar flera medier. En misstänkt gärningsman rapporteras vara ihjälskjuten samtidigt som ytterligare en gärningsman befaras vara på fri fot. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att polisen befarar att det är ett nytt terrordåd.

Artikeln uppdateras löpande med ny information. Observera att flera uppgifter är preliminära och kan senare visa sig felaktiga, då det är en pågående händelse.

Under torsdagskvällen pågår en massiv polisinsats i centrala Paris efter att minst en polisman skjutits ihjäl och ytterligare två polismän skadats i vad som inledningsvis befaras vara ett terrordåd. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters som citerar en poliskälla. Nyhetsbyrån rapporterar även att enligt poliskällor ska det vara minst två misstänkta för skjutningen, varav en ska vara skjuten till döds enligt flera medier samtidigt som den andre gärningsmannen befaras befinna sig på fri fot.

Lokala medier berättar att de bägge polismännen blev beskjutna när de patrullerade den världskända boulevarden Champs-Elysées när en gärningsman öppnade eld med ett automatgevär.

Videobilder från centrala Paris visar att polisen satt in en omfattande avspärrning på den aktuella gatan. Samtidigt uppmanar fransk polis allmänheten från att undvika Champs-Elysées. Enligt Reuters ska den misstänkte skytten varit känd av franska underrättelsetjänsten.

Ännu en skottlossning ska ha ägt rum enligt Reuters. Den skottlossningen ska ha inträffat i närheten av Champs-Elysées mer än en timme efter att polismannen sköts ihjäl.

Vid 22.30 tiden rapporteras att ytterligare en polisman är död. Tidningen Aftonbladet rapporterar att det finns uppgifter att händelsen kan vara kopplad till ett misslyckat rånförsök.

Vid 22.50 rapporterar Reuters att den andra polismannen fortfarande lever och alltså inte är död.

Artikeln uppdateras

LÄS ÄVEN: Islamiska staten tar på sig terrordådet i Paris

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag