Skottlossning i Hammarkullen – en person skottskadad

  • Fredag 8 aug 2014 2014-08-08
E-post 0

GÖTEBORG Det blev en stökig torsdagskväll i Hammarkullen i Göteborg. Först rapporterades skottlossning vid Bredfjällsgatan. Sedan upptäcktes en skottskadad kvinna en kilometer därifrån.

Det första larmet kom tidigt på kvällen, men några spår av skottlossning fanns inte att finna på platsen, berättar polisen.

-18.40 fick vi larm om en misstänkt skottlossning i området kring Bredfjällsgatan och skickade flera patruller för att kontrollera. Men de fann inga tecken på någon skottlossning, det var lugnt när de kom till platsen, säger polisens presstalesman Jenny Widén till Nyheter idag.

En stund senare kom ytterligare ett larm.

-Vi fick larm om en skottskada i Eriksbo Västergärde , som ska ha uppkommit ungefär samtidigt som det rapporterades om skottlossningen, säger Jenny Widén.

-Eriksbo Västerlärde ligger inte särskilt långt från Bredfjällsgatan, bara någon kilometer, och därför kan vi inte utesluta att de två händelserna har ett samband, säger Jenny Widén.

Stökigt område

Kvinnan som skottskadades kom lindrigt undan.

-Kulan har inte gått in i kroppen på henne så hon har klarat sig ganska bra, säger Jenny Widén.

Har kvinnan sagt något om vad som skett?

-Det kan jag tyvärr inte gå in på av utredningstekniska skäl.

Jenny Widén bekräftar att Hammarkullen är ett stökigt område.

-Vi har haft ökad närvaro i området under en längre tid, säger hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag