Skottlossning i Malmö – rubriceras som mordförsök

Två poliser håller vakt. Poliserna på bilden har inte med händelsen att göra. Arkivbild. Foto: Sven Pernils / Nyheter Idag
  • Onsdag 8 okt 2014 2014-10-08
E-post

MALMÖ Tre personer skadades vid en skottlossning i Malmö natten till onsdagen. Polisen rubricerar skottlossningen som mordförsök. Även en 17-åring blev skjuten i armen tidigare under kvällen. – Vi kommer att titta på om det finns en koppling mellan brotten, säger polisen.

Det var strax efter midnatt, natten till onsdagen, som polis och ambulans larmades till Lindängen i södra Malmö, rapporterar Sydsvenskan. Larm hade kommit om en misstänkt skottlossning och platsen lokaliserades till Kantatgatan.

På Kantatgatan anträffade polisen en allvarligt skadad man. Kort därpå hittade man ytterligare två skottskadade män. Alla männen är i 20-årsåldern och fördes till sjukhus.

Polisen spärrade av brottsplatsen, och under natten inledde man arbetet med att säkra teknisk bevisning samt höra vittnen. Man sökte också av området med vapenhund.

17-åring sköts i armen

Tidigare på tisdagskvällen avlossades flera skott vid Bellevuegården, i en annan del av Malmö. Då skadades en 17-årig pojke i armen.

– Vi kommer att titta på om det finns en koppling mellan brotten, säger vakthavande polisbefäl Erik Jeppsson till Sydsvenskan.

Polisen rubricerar nattens skottlossning som försök till mord. Under natten har man också haft bevakning på sjukhusakuten men den släppte man klockan 6 på onsdagsmorgonen.

Den förste mannen som anträffades hade livshotande skador i bröstet och låg i morse kvar på operation. En annan av männen skadades i benet och vårdas nu på avdelning. Den tredje skadades lindrigt och är nu utskriven.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag