Skottlossning i Västra Stockholm – Skott avlossas från en bil till en annan

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 20 Nov 2017 2017-11-20
E-post 197

STOCKHOLM Under förmiddagen, på måndagen, larmades polisen om en skottlossning i västra Stockholm. På plats fanns en bil med skotthål och en skottskadad man inuti. En övergiven, brinnande, bil upptäckes i närområdet. Polisen har för närvarande inga misstänkta.

Strax före 12 på måndagen den 20 november fick polisen larm om en pågående skottlossning i Mariehäll i västra Stockholm. Polis och ambulans skickades till platsen och enligt polisen ska skotten ha skjutits från en bil mot en annan, uppger Expressen.

På platsen för skottlossningen fanns ett krockat fordon med skotthåll i sig. I bilen upptäckes en person med befarade skottskador. Det tog cirka en timme innan mannen med de befarade skottskadorna fördes i väg i ambulans. Polisen fick larm kort därefter om en övergiven brinnande bil i närområdet.

– Det brinnande fordonet påträffas vid Ängbybadet, och vi kommer i kontakt med personer som gjort iakttagelser i samband med skottlossningen, och även det brinnande fordonet, säger Sven-Erik Olsson vid polisen, till Expressen.

Enligt vittnen ska det ha skett en våldsam skjutning i bostadsområdet. Inget vittne har däremot skadats. Flera polispatruller ska vara på plats och området är avspärrat. Kort efter avspärrningen samlades dock anhöriga på brottsplatsen och stormade polisens avspärrningar.

– Enligt uppgifter från vittnen som ringde in om det här har man skjutit från den ena bilen mot den andra. Exakt hur bilarna kört i förhållande till varandra har jag ingen uppgift om, säger Sven-Erik Olsson.

Hittills har ingen misstänkt gripits för skottlossningen och polisen uppmanar alla vittnen till skottlossningen och bilbranden att höra av sig omgående.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag