Skottlossning i Vivalla i Örebro – Maskerade män i grupp drog runt och vandaliserade

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 11 feb 2018 2018-02-11
E-post 796

ÖREBRO En grupp maskerade män ska ha dragit runt i Örebrostadsdelen Vivalla och slagit sönder saker. Enligt vittnen ska de också varit beväpnade med pistol. När polisen anländer till platsen försöker en av männen fly varmed en annan av männen börjar gå mot polisen.
– En person hoppade ut ur ett fönster och polis följde efter. Den här killen vänder sig om mot poliserna och rör sig mot dem. Då beordrar de honom att stanna vilket han inte gör. Då avlossar man ett varningsskott i luften, säger Peter Persson.

En grupp maskerade män uppges, enligt Aftonbladet, ha dragit runt och vandaliserat saker i Örebrostadsdelen Vivalla.

Männen lokaliseras till en lägenhet och polis kallas till platsen.

– Ett antal ungdomar har rört sig i området och slagit sönder saker. Vi har lokaliserat dem till en lägenhet och nu är vi i lägenheten och försöker reda ut saken, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen till Aftonbladet. 

När polisen anländer till platsen efter larm om de maskerade vandalerna hoppar en av de ut genom ett fönster och en annan av dem rör sig mot poliserna, varmed polisen skjuter ett varningsskott.

– Det stämmer. En person hoppade ut ur ett fönster och polis följde efter. Den här killen vänder sig om mot poliserna och rör sig mot dem. Då beordrar de honom att stanna vilket han inte gör. Då avlossar man ett varningsskott i luften, säger Peter Persson.

Enligt Persson ska männen, enligt vittnen, haft en pistol med sig när de gått runt och slagit sönder saker. Polisen säger att man nu har kontroll på situationen och det är fortfarande oklart vad gänget slagit sönder.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag