Skottlossning utanför Willys i Solna: ”En kille sköt åt både höger och vänster”

  • Tisdag 21 jun 2016 2016-06-21
E-post 377

STOCKHOLM Polisen fick larm om en misstänkt skottlossning på en parkering vid mataffären Willys i Solna vid 20.13 på tisdagen. Enligt vittnesuppgifter har 4 personer bråkat varefter skott ska ha hörts. – När vi tittade såg jag en kille som sköt åt både höger och vänster, säger ett ögonvittne till Aftonbladet.

Just nu har polisen spärrat av ett område vid en passage utanför matbutiken Willys i Solna. Ett larm inkom klockan 20.13 om en misstänkt skottlossning och vittnesuppgifter gör gällande, enligt tidningen Aftonbladet, att fyra personer ska ha bråkat varefter någon dragit upp ett blank föremål. Sedan ska skott ha hörts.

– Jag har ägt luftpistoler i mitt liv, men det här lät verkligen som riktiga skott, säger ett ögonvittne till Aftonbladet.

De fyra männen som bråkat ska ha talat på ett främmande språk, rapporterar Sveriges Radio P4. Ingen misstänkt gärningsman ska finnas kvar i området.

– Det finns olika grupper av folk på platsen som är nyfikna. En passageväg utanför butikerna är avspärrad av polisen, säger ett ögonvittne till Nyheter Idag.

Polisen har inlett förundersökning om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, skriver Aftonbladet. Senare rapporterar tidningen att en man misstänkt för narkotikabrott greps. Vid en husrannsakan i närheten påträffades även narkotikarester och ett handeldvapen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag