Skrek ”alla i Jehovas vittnen ska dö” när han knivhögg man i Göteborg

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 1 sep 2017 2017-09-01
E-post 425

GÖTEBORG En man i 60-årsåldern blev under fredagsförmiddagen knivskuren på Drottningtorget i Göteborg. Nu utreds dådet som ett misstänkt hatbrott, skriver GP.

Enligt polisens hemsida inträffar händelsen strax före klockan elva. En man går runt och viftar med en kniv och knivskär därefter en annan man på Drottningtorget.

Tack vare uppmärksamma vittnen kan knivmannen gripas i närheten. När han grips har han en kniv i sin väska. Mannen misstänks nu för försök till dråp alternativt grov misshandel.

Göteborgs-Posten har pratat med ett vittne som säger att mannen skrek ”alla i Jehovas vittnen ska dö” i samband med att han gick till attack. Enligt jourhavande förundersökningsledare Christina Corneliusson utreder polisen om det finns ett hatbrottsmotiv till dådet.

Den knivskurne mannen är i 60-årsåldern och ska ha blivit knivskuren i kinden. Hans skador ska emellertid inte vara allvarliga.

Den gripne mannen är i 45-årsåldern. Polisen säger att det snabba gripandet troligen förhindrade fler våldsdåd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag