Skrek: ”Gråt inte! Var tyst innan jag ger dig den här i skallen! Fucking järnrör” – sedan våldtog de 16-årig flicka

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 7 aug 2017 2017-08-07
E-post 503

STOCKHOLM Två 16-åriga pojkar i södra Stockholm har dömts till ungdomsvård för en grov våldtäkt mot en jämnårig flicka tidigare i sommar. Det uppmärksammade Aftonbladet under helgen. Pojkarna ska även betala skadestånd till flickan.

Det är natten till den 9 juni i år som flickan festar tillsammans med de två pojkarna i Vårberg i södra Stockholm. Flickan är ytligt bekant med den ene av dem och i ett pojkrum i en lägenhet i Stockholmsförorten bjuds på alkohol och det ska enligt flickan även ha förekommit kokain.

Till en början pratar och umgås tonåringarna, enligt domen, ”normalt” och flickan hånglar även med en av dem. Men den andra pojken börjar också ta på och lägger sig över henne, något hon inte vill. Hon får panik och sparkar undan honom. Hon börjar uppleva att situationen är hotfull och vill därifrån.

Flickan lämnar lägenheten, men pojkarna vill inte låta henne åka hem. De tar ifrån henne hennes mobiltelefon och fodralet till den använder hon som plånbok med bland annat bank- och tunnelbanekort. De lovar att lämna tillbaka telefonen till henne om de följer med henne ut i skogen där de säger att de ska hämta något.

Hon gråter och vädjar till de båda pojkarna att låta henne gå, något som bara tycks reta upp dem.

– Om du inte slutar gråta slår vi sönder dig, varnar den pojke hon tidigare under natten hånglat med.

Flickan säger att de kan behålla hennes mobiltelefon, bara de låter henne gå. Men det går inte pojkarna med på, de vill ”ligga” med henne säger de. Efter att ha tvingats ge oralsex till den ene av pojkarna tar den pojke som tidigare hotat slå sönder henne upp ett järnrör som han hittar ute i skogen.

– Gråt inte! Var tyst innan jag ger dig den här i skallen! Fucking järnrör! utbrister han.

Det verbala hotet dokumenteras på film eftersom pojkarna filmar övergreppen med en mobiltelefon. Efter att ha hotat henne till livet turas pojkarna om att våldta flickan vaginalt.

När pojkarna våldtagit klart hotas flickan igen.

– Om du går till polisen får du se vad som kommer hända, vi vet var du bor, säger de till henne.

Därefter låter de henne gå och visar var tunnelbanestationen är. Så snart hon får tillbaka sin telefon ringer hon emellertid upp en väninna som är ett par år äldre och berättar att hon blivit våldtagen.

Tillsammans med väninnan och väninnans mamma åker flickan till ungdomsmottagningen vid Odenplan i centrala Stockholm. Där uppmanas de att istället åka till mottagningen för våldtagna kvinnor på Södersjukhuset som samma förmiddag dokumenterar flickans skador.

I förhör nekar pojkarna till att ha våldtagit flickan och påstår att hon var med på att ha sex med dem. Men domstolen anser att flickans berättelse är mer trovärdig. Den får stöd av teknisk bevisning i form av sperma ute i skogen och andra tekniska spår och dessutom har pojkarna filmat övergreppet.

De 16-åriga pojkarna, som tidigare är ostraffade, döms till 8 respektive 10 månaders sluten ungdomsvård för grov våldtäkt och övergrepp i rättssak. En av dem döms även för ringa narkotikabrott då han innehaft cannabis.

Båda de dömda pojkarna är födda i Sverige men har blandad europeisk och latinamerikansk invandrarbakgrund.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag