Skulle tvätta veteranbil – kraschade efter nöjestur

En mercedes-benz i E-klassen, dock inte samma modell som den kraschade bilen. Bild: Public domain.
  • Torsdag 16 jun 2022 2022-06-16
E-post

Tänk dig att du lämnar in din exklusiva veteranbil för biltvätt och återfår den kraschad. Det råkade Owen Murphy ut för, efter att Omid Abas tagit bilen på en nöjestur istället för att tvätta den som avtalat.

Den iranska migranten Omid Abas, 41, skulle tvätta en exklusiv veteranbil av märket Mercedes 550E från 1992. Istället tog Abas, som saknar brittiskt körkort, bilen på en åktur i Manchester-området.

Efter att ha kört i en och en halv timme och nära 10 mil kraschade Abas bilen, enligt egen uppgift när han försökte undvika en mus på vägen, rapporterar Daily Mail.

När bilens ägare Owner Kevin Murphy, 77, skulle hämta sin bil upptäckte han att den var förstörd, med ett hjul som stack ut närmast horisontellt.

– När jag fick kännedom om skadorna blev jag otroligt upprörd. Även om jag inte känner mig sårbar eller hotad på grund av detta, är jag numera otroligt försiktig med vem jag anförtror mina fordon åt, sade Murphy till  Warrington Magistrates’ Court.

Abas erkände sig skyldig till bilstöld och olovlig körning utan körkort eller försäkring och döms till tolv veckors fängelse med villkorlig dom under ett år. Han förbjuds även att köra bil under ett år, ska betala 213 pund i omkostnader samt genomföra 150 timmars obetalt arbete.

Endast omkring 10 500 exemplar av Mercedes 500E gjordes mellan 1990 och 1995 i ett samarbete mellan Mercedes och Porsche. Av dem har endast 29 exporterats till Storbritannien.

Läs även: Filmade när han drack vid ratten – kraschade och dödade tre

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag