Skytten i Kanada uppges ha kopplingar till ISIS

Skytten uppges ha kopplingar till ISIS. Foto: Twitter
  • Torsdag 23 okt 2014 2014-10-23
E-post

KANADA Mannen som igår sköt och dödade en soldat i Ottawa uppges nu vara identifierad. Mycket pekar på att det kan vara ett terrordåd och mannen hade kopplingar till ISIS, enligt tidningen Ottawa Sun.

Mannen som igår sköt ihjäl en militär i Ottawa, och som själv blev skjuten av polis, uppges nu vara identifierad som Michael Joseph Paul Zehaf BibeauZehaf Bibeau hette tidigare Michael Joseph Hall men bytte namn när han konverterade till islam. Han är tidigare dömd för flera brott, exempelvis narkotikabrott av olika slag samt misshandel.

Den kanadensiska säkerhetspolisen har redan tidigare flaggat honom som en risk, skriver Ottawa Sun. För bara någon dag sedan höjde även Kanadensiska myndigheter riskbedömningen för terrorhot, men det är i skrivande stund inte bekräftat om den nya hotbilden har direkt koppling till dådet.

På en bild på det misstänkt ISIS-anknutna Twitterkontot ”Islamic Media” uppges han posera med vapen, iklädd palestinasjal. Trots att uppgifter i nuläget pekar på att dådet kan ha kopplingar till ISIS, är det ännu ej bekräftat från någon myndighet. Twitter har nu stängt kontot, uppger tidningen Breitbart.comDet står ännu inte klart om han agerade ensam under attacken igår.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag