SL uppmanar folk att ”titta bort” när någon behöver hjälp

Stockholms tunnelbana. Bild: Jorges/Wikimedia Commons
  • Fredag 9 okt 2020 2020-10-09
E-post 3387

STOCKHOLM I en ny kampanj uppmanar Storstockholms lokaltrafik, SL, sina resenärer att ”titta bort” om de ser att någon behöver hjälp. Budskapet är att folk i det läget ska plocka upp mobilen och chatta med SL:s trygghetscentral. ”Vi vill uppmärksamma på att det finns olika sätt att visa civilkurage, eller kollektivkurage”, skriver SL till Nyheter Idag.

”Visa kollektivkurage. Titta bort”, står det med stor text på de skyltar som SL har satt upp på olika ställen i kollektivtrafiken. Syftet är att få folk att använda en ny chattfunktion som SL har skapat som ett alternativ till att ringa SL:s trygghetscentral.

En som har reagerat på kampanjen är KDU-profilen Emil Moghaddam.

Användaren ”Havanna” är likaså kritisk.

Nyheter Idag har ställt några frågor till SL om hur de har tänkt med sin kampanj. Svaren har vi fått på mejl.

Logga in eller bli PLUS-medlem för att bland annat läsa SL:s förklaring till att de uppmanar folk att ”titta bort”.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag