Släppte in ung man – blev sexuellt ofredad: ”Vill inte vara otrevlig”

Foto: Pixabay
  • Onsdag 16 jun 2021 2021-06-16
E-post 0

MALMÖ En kvinna ville vara trevlig och släppte in en ung man som knackade på hennes port. Då tog han henne mellan benen, och nu åtalas en man med palestinskt medborgarskap för brottet.

Det var den 28 maj förra året som mannen enligt åtalet tog sin hand mellan kvinnans ben och drog handen över hennes kön.

Kvinnan berättar i förhör att hon hade varit och handlat och just kommit in i sin trappuppgång när mannen dök upp och knackade på porten.

– Det är svårt att veta vem som bor här och man vill inte vara otrevlig. Jag släppte in honom och tänkte fråga honom om han bodde här. Han gick in genom dörren och tog mig mellan mig benen, drog handen mellan mina ben och jag puttade bort honom, säger kvinnan.

Kvinnan slog mot mannen och han, som hade en burk energidryck i sin hand, skvätte drycken på kvinnan för att sedan försvinna ut genom porten.

Kvinnan berättar att hon känner sig otrygg efter händelsen. ”Hon vill inte springa i tights när hon motionerar, vilket hon gjorde innan händelsen. Hon vill inte springa på mörka och undanskymda platser, och hon känner en misstänksamhet mot män och framförallt unga killar”, står det i förundersökningen.

Kvinnan verkar inte kräva någon ersättning av mannen: ”Hon ville att killen skulle få veta att man inte kan göra så här, men ville samtidigt inte att det skulle bli värre för honom, om han redan hade det svårt.”

I förhör förnekar den åtalade mannen brott och säger att han inte minns något av det han anklagas för. Enligt åklagaren återfanns hans DNA dock på en burk som lämnats kvar på brottsplatsen.

Läs även: Bilskojare fick åklagarhjälp att ge sig på missnöjda kunder

Läs även: Prästens vädjan till partierna: Lämna Svenska kyrkan i fred!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag