Slog flickvän med hammare – kvävdes av sin egen spya

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Onsdag 7 sep 2022 2022-09-07
E-post

STORBRITANNIEN Tidigt på morgonen den 2 augusti i år larmade skräckslagna grannar polisen efter att ha hört smällar och skrik från en lägenhet i Blackpool och senare sett en halvnaken kvinna täckt i blod kravla runt på golvet. Dramat slutade med att Graham John Kent, 37, som misstänks ha slagit sin flickvän i huvudet med en hammare, förklarades död efter att ha kvävts av sin egen spya, rapporterar Metro UK.

Efter grannarnas larm anlände polisen till lägenhetshuset i Blackpool. Väl där avvaktade de med att gå in i lägenheten tills kollegor med sköldar gjort dem sällskap ungefär 17 minuter senare. Detta eftersom de kunde höra möbler flyttas i lägenhet och därav drog slutsatsen att Kent försökte barrikadera sig själv.

När de slutligen brutit sig in i lägenheten hittade de den 37-årige gaffeltruckföraren medvetslös med en mörkbrun vätska som kom ut från hans mun och näsa.

Kent andades inte och förklarades död knappa timmen därefter.

Enligt rättsläkaren Alan Wilson, som befann sig vid platsen, ska tvåbarnspappan Graham John Kent och hans partner ha levt en kaotisk livsstil med missbruk av såväl alkohol som narkotika.

– Grannar hörde smällar och skrik och bevittnade hur Jennifer (flickvännen, reds. anm.) kravlade runt naken utanför medan hon kallade på hjälp. Hon sade att han hade slagit henne i huvudet med en hammare, säger Wilson enligt Metro UK.

Kents flickvän kördes senare till sjukhuset där hon fick genomgå en operation för en skallfraktur och blödning i hjärnan.

Hon greps senare av polisen misstänkt för att ha mördat sin pojkvän, men den teorin kunde senare avfärdas av en obducent. Efter en undersökning av kroppen fastslogs det att dödsorsaken snarare var inandning av magvätska till följd av kokainförgiftning.

– Så fort Mr. Kent kollapsade och andades in sin spya var döden ofrånkomlig, säger obducenten Dr. Alison Armour enligt Metro UK.

Den dödes familj har efter händelsen anklagat polisen för senfärdighet och sagt att Kent kunde ha räddats ifall polisen brutit sig in i lägenheten tidigare.

Den tillförordnade polischefen Matthew Sanders försvarar emellertid polisernas agerande och säger att det var rätt att vänta på uppbackning.

– Jag tycker de fick rätt balans mellan att skydda allmänheten och maximera säkerheten för poliserna, säger han enligt Metro UK.

Läs även: Försöker dränka kvinna i fontän – får storstryk av vittnen

Läs även: Hustrumisshandlare ljög om medborgarskap och fick närmare 300 000 kronor i bidrag – slipper straff

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag