Slog ihjäl rullstolsburen – döms till livstids fängelse

Sebastian Wallermark. Bild: Polisen
  • Torsdag 3 nov 2022 2022-11-03
E-post 78

Sebastian Wallermark, 33, Mohammad Shad Rooh, 37, och Bilell Munter, 30, dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för mordet på en rullstolsburen man i en hiss i stadsdelen Eriksberg i Göteborg. Nu fastställer Hovrätten för västra Sverige livstidsdomen för Sebastian Wallermark, medan Mohammad Shad Rooh och Bilell Munter döms till 16 års fängelse för medhjälp till mord.

”Hovrätten kommer fram till att utredningen visar att en av männen har utövat våld genom sparkar och stampningar på offrets huvud och att den åtalade mannen har varit likgiltig inför att offret skulle dö. Hovrätten anser däremot inte att bevisningen räcker för att döma de två andra åtalade männen som gärningsmän. De anses dock ha främjat brottet och de döms därför för medhjälp till mord.” skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Det var sent på kvällen den 23 oktober förra året som en rullstolsburen man i 40-årsåldern blev svårt misshandlad i en hiss i ett lägenhetshus på Hisingen i Göteborg.

Mannen hade utsatts för ett omfattande våld med svåra huvudskador till följd, och avled på sjukhus omkring en vecka efter misshandeln.

Bakgrunden till dådet är inte klarlagt, men ska handla om narkotikaaffärer, och enligt Hovrättens dom sökte de tre männen upp offret med avsikt att stjäla.

Wallermark greps i nära anslutning till att själva brottet hade begåtts och de andra två greps kort efter att den målsägande avlidit.

Samtliga tre har nekat till anklagelserna om mord. Wallermark nekade till och med till att ha varit på platsen trots att han haft den målsägandes blod på sig, medan Mohammad Shad Rooh och Bilell Munter förhör nekat till att de utövat våld mot offret.

Läs även: Taxiförare ihjälslagen av gäng på öppen gata – 13-årig flicka gripen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag