Smash and grab i Grästorp – tjuvarna prejades av polisen

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
  • Fredag 22 jan 2021 2021-01-22
E-post 263

GRÄSTORP Under natten utsattes en elektronikbutik i västsvenska Grästorp för en så kallad smash and grab. Polisen jagade inbrottstjuvarna och fick stopp på dem genom att preja deras bil.

Vid halv fyra på natten gick larmet på butiken på Södergatan i Grästorp. Inbrottet tycks ha utförts som en så kallad smash and grab, där tjuvarna har använt sitt fordon för att bryta sig in.

– Det verkar som att man har backat in för att ta sig in, och stulit en hel del gods där, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Minst en bil lämnade platsen och polisen tog upp jakten. På Hovslagaregatan i Trollhättan fick man stopp på bilen genom att preja den.

– De vägrade att stanna så då fick polispatrullen köra upp och liksom tränga dem så att det blev stopp, säger Adlersson.

I bilen fanns stöldgods från inbrottet samt fyra unga män. Tre av dem kunde gripas medan den fjärde lyckades springa därifrån.

När en annan polispatrull kontrollerade en bil med släp fann man elektronikprylar som troligen kom från samma inbrott. Två män sprang iväg men kunde senare gripas när de stoppades i en annan bil.

Sammanlagt är alltså fem unga män nu gripna misstänkta för inbrottet, och en hel del gods har tagits i beslag.

– Det var ganska lyckat, säger Peter Adlersson.

– Det har varit många inbrott i natt runt Vänersborg, Trollhättan, Lilla Edet. Vi tittar på om det kan finnas något samband där också.

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag