SMHI varnar för kraftig åska

  • Söndag 3 aug 2014 2014-08-03
E-post 0

VÄDER Just nu drar ett kraftigt åskväder in över Stockholmsområdet och SMHI har gått ut med en klass 1-varning. –Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner, skriver SMHI på sin hemsida.

Just nu pågår ett intensivt åskväder över Stockholms län samt i Skåne. SMHI har gått ut med en varning för åskvädret som drar in över landet på sin hemsida. I varningen omfattas Södermanlands län, Upplands län, Stockholms län och Skåne län.

På SMHIs hemsida finns en åskradar som visar kraftiga utslag både i Skåne och runt Stockholm. I samband med åskvädret varnar även SMHI för lokala skyfall. En klass 1-varning kan medföra strömavbrott i elnätet skriver SMHI på sin hemsida.

– Omfattande och frekvent åska som medför stora störningar i el och telefontrafiken. Kan lokalt även innebära mycket kraftiga vindbyar och skyfallsliknande regn.

Åskan är en följd av det varma vädret som dragit in över Sverige de senaste veckorna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag