Smith & Wessons försäljning rusade trots Obamas tårdrypande tal – Kursen upp 11%

  • Torsdag 7 jan 2016 2016-01-07
E-post

USA Vapenförsäljningen i USA uppges öka samtidigt som president Barack Obama planerar begränsa tillgången till legala vapen. Vapentillverkaren Smith & Wessons aktiekurs nådde i tisdags sin högsta notering sedan 1999.

Smith & Wessons aktiekurs nådde i tisdags 25,86 dollar, en uppgång med 11,1 procent. Aktiekursens rusning kom samtidigt som USA:s president Barack Obama levererade ett tårdrypande tal om att begränsa tillgången på legala vapen i USA, skriver Daily Mail.

Den kraftiga uppgången hade dock väldigt lite med Obamas tal att göra, istället berodde den på att Smith & Wesson dagen innan levererat en ovanligt stark kvartalsrapport för tredje kvartalet förra året och att försäljningen för hela året väntas överträffa förväntningarna.

Efter tisdagens kraftiga uppgång har Smith & Wessons aktiekurs backat något och står just nu på 23,64 dollar.

Förra året, ett år som kantats av ett halvt dussin masskjutningar och terrordådet i San Bernardino i Kalifornien, steg Smith & Wessons aktiekurs med hela 125 procent. I synnerhet terrordådet i Kalifornien, som genomfördes av två islamister, tros vara viktiga anledningar till att försäljningen av vapen ökade.

De nya vapenlagar som nu införs av den amerikanska regeringen innebär att vapenåterförsäljare ska kontrollera köpare av vapen mot ett register som FBI tillhandahåller. Detta för att förhindra att människor som tidigare dömts för brott, som står åtalade för brott eller som diagnosticerats med psykiska hälsoproblem ska kunna komma över skjutvapen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag