Snecker (V): De som vill bränna Koranen kan göra det i en skog

Linda Westerlund Snecker (V). Foto: Skärmdump från riksdagens sändning
  • Måndag 18 apr 2022 2022-04-18
E-post 1204

NORRKÖPING Riksdagsledamoten Linda Westerlund Snecker (V) är kritisk till att polisen gav Rasmus Paludan tillstånd för sina planerade koranbränningar. De som vill bränna Koranen kan göra det på ett fält eller i en skog, säger hon till SVT.

Linda Westerlund Snecker är från Norrköping där våldsamma upplopp har ägt rum under de senaste dagarna. På besök i stadsdelen Navestad ger hon sin syn på vad som har hänt – och hon vill att lagen ska ändras.

– Polisen måste tänka mer på, när de ger tillstånd, vilka som får tillstånd att yttra sig och var de får tillstånd någonstans. Där skulle jag vilja se en ändring i ordningslagen, för polisen måste prioritera allmänhetens trygghet. Och då kan till exempel personer som vill stå och bränna Koranen göra det ute på ett fält eller i en skog i stället för i ett bostadsområde, säger hon till SVT.

På Twitter länkar hon till SVT:s inslag och skriver att ”personer som Paludan” inte bör få tillstånd för sina ”dumheter”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag