Socialdemokrat erkänner: ”Mamma och jag gömde SD:s valsedlar”

Löfvens partikamrat berättar om valfusket. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 29 jul 2017 2017-07-29
E-post 7799

BLEKINGE Socialdemokraten Sandra Ackefjord från Blekinge berättar öppet att hon och hennes mamma gömt Sverigedemokraternas valsedlar i förra kyrkovalet. ”Det som är ännu mer roligt är att SD fick alltså inga röster alls i Karlsrona som är en av SD:s starkaste fäste”, konstaterar hon på Twitter.

Efter att biskop Eva Brunne öppet hyllat statsminister Stefan Löfven har politiken i svenska kyrkan blivit ett hett samtalsämne. Nu berättar socialdemokraten Sandra Ackefjord öppet på Twitter om hur hon och hennes mamma agerat för att fuska i förra kyrkovalet.

”Det roliga är att SD inte fick en enda röst i mitt område i förra kyrkovalet”, konstaterar hon på Twitter.

Sedan kommer en förklaring till varför det gick så dåligt för Sverigedemokraterna. Ackefjord berättar hur hon med avsikt försökt påverka utfallet för just SD. ”Min mamma och jag gömde SD:s valsedlar under socialdemokraternas också. Det var ju ingen direkt som höll koll på valsedlarna”, skriver hon på Twitter.

Sandra Ackefjord kandiderade själv för Socialdemokraterna till kommunfullmäktige i Karlskrona i valet 2014.

Möter hård kritik

Ackefjords egen berättelse om hur hon tillsammans med sin mamma gömt Sverigedemokraternas valsedlar väcker starka reaktioner på Twitter. Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali uppmärksammar tweeten och han har även tagit en skärmavbild på det hela som han publicerar.

Diskussionen om Ackefjords agerande har fått andra att varna inför kommande val för just valfusk.

Nyheter Idag har sökt Sandra Ackefjord för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag