Socialdemokrat – ”Jag har alltid sagt negerboll och kommer fortsätta med det”

Anders Hedlund (S) Foto: Facebook
  • Tisdag 14 okt 2014 2014-10-14
E-post

ÖLAND Kommunpolitikern Anders Hedlund (S) i Mörbylånga kommun är arg på sitt parti. En av anledningarna rör invandringsfrågor. – Jag skiter i om folk säger negerboll eller inte. Jag har sagt negerboll hela mitt liv och tänker fortsätta med det, skriver han på sin facebooksida.

Valresultatet där Sverigedemokraterna fick stora framgångar väcker diskussioner i andra partier. Socialdemokraten och kommunpolitikern i Mörbylånga Anders Hedlund spar inte på krutet när han delar ut intern kritik mot sitt parti.

– Jag skiter i om folk säger negerboll eller inte. Jag har sagt negerboll hela mitt liv och tänker fortsätta med det. Det är inte där som problemet med invandrings- och flyktingpolitiken ligger. Medborgarna i samhället har en oerhört massa frågor men får inga, i medborgarnas ögon, bra svar. Om dom ens får svar, skriver Hedlund på sin facebooksida.

Tycker att Socialdemokraterna ska bli tydligare

Hedlund menar vidare på sin Facebooksida i det aktuella inlägget, daterat den 10:e oktober, att integrationsfrågan måste få en större och tydligare plats hos Socialdemokraterna.

– Tänk om vi socialdemokrater i stället kunde gå ut och tala om för medborgarna var vi står i den frågan. Vad vi vill med invandrings- och flyktingpolitiken. Det finns så många som anser att vi inte bemöter SD i denna fråga och dom får därmed stå oemotsagda.

Samtidigt är Hedlund djupt kritisk till Sverigedemokraterna. I ett annat inlägg länkar han till en artikel hos Aftonbladet där Jenny Bengtsson, ordförande i Hotell och Restaurangfacket, förklarar att SD är ett rasistiskt parti man inte kan rösta på.

– Till alla som röstade på SD. Läs detta och begrunda vad ert val resulterar i. Ja, demokratin får och ska råda men inte till vilket pris som helst, kommenterar Hedlund.

Nyheter Idag har försökt nå Anders Hedlund utan framgång.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag