Socialdemokrat polisanmäler SD-topp – Uttalade sig kritiskt om minaretbygge

Foto: Pixabay, Faksimil Facebook
  • Onsdag 8 Nov 2017 2017-11-08
E-post 1837

BLEKINGE Den lokala SD-toppen i Karlskrona, Christopher Larsson, är polisanmäld för hets mot folkgrupp av den socialdemokratiska riksdagsledamoten, Magnus Manhammar. Polisanmälan kom efter att Larsson skrev ett kritiskt inlägg på Facebook om den nybyggda minareten i Blekinge.

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, Christopher Larsson, polisanmäls för hets mot folkgrupp efter ett uttalande om den nybyggda minareten i Karlskrona. Bakom polisanmälan står socialdemokraten och den tidigare Expo-anslutna riksdagsledamoten Magnus Manhammar, det uppger SVT Nyheter.

Det var under oktober 2017 som Blekinge fick sin första minaret som finansierades av Islamiska Kulturföreningen. På Facebook skrev Larsson ett kritiskt inlägg om bygget via partiets lokala Facebooksida.

LÄS ÄVEN: Blekinge har fått sin första minaret: ”De kan integrera sig snabbare”

”En sorgens dag sker på fredag, då kommer minareten för första gången skandera ut över Karlskrona att ”Allah är stor” samma fras ”Allah akhbar” som islamister skriker när de spränger sig i luften.”

Så inleds det kritiska inlägget om minareten på Facebook. I inlägget skriver även Larsson att den närliggande moskén har separata ingångar för män och kvinnor samt att moskén anser att homosexuella, bi- och transpersoner inte är välkomna.

Nu väljer riksdagsledamoten och ordförande för Socialdemokraterna i Karlskrona, Magnus Manhammar, att polisanmäla Larsson för hets mot folkgrupp. Manhammar har från 2011 till 2013 varit ansvarig för Expos malmökontor men sen 2014 är han aktiv inom partipolitiken.

– Vi har yttrandefrihet i Sverige, men den sträcker sig inte hur långt som helst. Hets mot folkgrupp är ett hatbrott. Därför polisanmäler jag nu Christopher Larsson, säger Magnus Manhammar (S) i ett pressmeddelande.

Larsson har i ett pressmeddelande på Facebook uppgett att han välkomnar en polisutredning och att han kommer vara så tillmötesgående som möjligt. Han anser att han inte gjort något fel men vill ändå passa på att be om ursäkt om någon har tagit illa vid sig av det kritiska inlägget.

Inlägget som Larsson polisanmäldes för:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag